Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2010 17:39 - Бъдни вечер в китайски ресторант
Автор: healtheworld Категория: Туризъм   
Прочетен: 807 Коментари: 2 Гласове:
2



Правилно прочетохте! При това, става въпрос за истински китайски ресторант в Пекин! Никога не съм мислела, че ще се озова в Китай, но, ето че животът ме отведе именно там.
Пристигнах в Пънлай (градът, в който баща ми работи) няколко дни преди Коледа. Нямах много време да свикна с часовата разлика и да си почина от над 15-часовото пътуване, но пък очаквах с нетърпение предстоящите приключения!
И така, пристигнахме в Пекин, заедно с преводачката ни Анита, на 23-ти и се настанихме в хотел точно срещу  "Гнездото", стадионът, на който се проведоха Олимпийските игри през 2008 г. По-късно същата вечер се разходихме из нощен Пекин - усещането да си в такъв космополитен град е неописуемо: опиянен си от цветовете, оживеността и милионите ярки светлини...
Плановете ни за Бъдни вечер не бяха специални - смятахме да останем в хотела и да хапнем от KFC, но тогава ни се обади Анита и ни каза да си повикаме такси. Качихме се, и, докато тя обясняваше адреса по телефона на шофьора, потеглихме към неизвестна посока. Посрещна ни усмихнат китаец на средна възраст и ни се представи като приятелят на Анита. Влязохме в един от най-големите ресторанти в Пекин, в който, според думите му, приготвят най-традиционната китайска храна и е предпочитан от повечето туристи заради уникалните подправки. Заведението беше пълно, а сервитьорите едва смогваха да обслужат над 200-тата клиенти. Неволното изтърване на десетки чинии от претоварените сервитьори беше често явление в близките няколко часа, но все пак обстановката беше доста напрегната за тях. Около масите обикаляше млад китаец, който изпълняваше различни номера с дълга ивица тесто, а на съседната маса явно цареше голям празник, тъй като едва ли не на всеки пет минути се чуваха аплодисменти и щастливи възгласи. Противно на очакванията ми, китайците се оказаха едни наистина весели хора, които се наслаждават на живота до последно.
И така, да се върнем на необичайната вечеря. Китайските ни приятели вече бяха поръчали специалитета на заведението - така нареченото Hot Pot. В двата съда с вряща вода, разположени в средата на масата, приготвяхме сами храната си: гъби, корени, рулца от раци, домати чери, говеждо и десетки видове сосове. Най-странното ястие за вечерта бяха жабешките рулца, които общо взето имаха вкус на риба. Ето и снимка на трапезата:
image
Въпреки няколкото момента на носталгия по традиционните Бъдни вечери у дома, вечерта премина доста интересно: Анита и приятелят й бяха доста заинтригувани от начина, по който прекарваме Бъдни вечер, тъй като, както вероятно знаете, едва 1% от китайското население са християни. Така че, вечерта се оказа образователна и за нас, и за тях.
Дано ви е било интересно! В идните дни ще публикувам и описание на останалите ни дни в Пекин. :)



Тагове:   ресторант,   вечер,


Гласувай:
2




1. анонимен - Много интересен начин да прекараш ...
18.01.2010 19:47
Много интересен начин да прекараш Бъдни вечер! с нетърпение очаквам и другите ти постинги.
П.П. Храната изглежда много вкусна :)
цитирай
2. анонимен - Много интересен стил на изказване, ...
22.01.2010 22:39
Много интересен стил на изказване,инетересна тема , но не бих рискувала да ям от това :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: healtheworld
Категория: Забавление
Прочетен: 6635
Постинги: 1
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031